fbpx

Bel ons +32 (0)3 211 00 88

Share on twitter
Share on pinterest
Share on facebook

Is een antivirus nog nodig?

Het is algemeen geweten dat je op een windows pc best een antiviruspakket installeert. Dit is trouwens ook (in mindere mate) het geval voor andere besturingssystemen. Maar is dit anno 2019 nog steeds het geval?

Windows 10 bevat reeds een antivirus?

Wanneer men over een antivirus spreekt, is voor veel mensen Windows Defender de eerste keuze. Voornamelijk omdat deze samen met Windows 10 wordt geïnstalleerd. Verder kan men zich de volgende vraag stellen: Wanneer een bedrijf zoals Microsoft de moeite doet om zelf een antiviruspakket te ontwikkelen en te integreren in hun besturingssystemen, dan zal het hoogstwaarschijnlijk nog steeds nodig zijn, niet?

Onafhankelijke tests tonen ook aan dat Windows Defender goede basisfunctionaliteiten levert. De vraag is echter of dit genoeg is

Extra’s bij betalende beveiligingssoftware

Men spreekt tegenwoordig nog steeds van antivirussoftware, maar eigenlijk zou men beter spreken van beveiligingssoftware, omdat de meeste betalende pakketten véél meer bieden dan enkel een traditionele antivirus. Hier bieden ze nog een serieuze meerwaarde.

Makers van virussen, malware en ransomware worden steeds inventiever en proberen je onder andere via valse websites, phising mails en het versleutelen van uw eigen bestanden geld afhandig te maken. Daarom is het aan te raden toch een extra software te installeren. Hierdoor krijg je vaak extra opties zoals:

Real Site: Zorgt ervoor dat de website die zich voordoet als uw bank wel écht de website van uw bank is en geen valse nagemaakte kopie.

Mail Shield: Inspecteert inkomende mails en bijlagen op ongewenste zaken.

Anti-SPAM: Houdt je mailbox vrij van ongewenste phising mails die je persoonlijke gegevens proberen te stelen.

WIFI-inspector en Secure VPN: Zorgt ervoor dat je op publieke netwerken veilig en versleuteld kan surfen.

Rescue Disk: Herstelt uw pc in geval van problemen veroorzaakt door een virus.

Browser Cleanup: Verwijdert ongewenste plugins uit uw browser.

Software Updater: Installeert updates voor al uw software, niet enkel windows updates.

Webcam Shield: Zorgt ervoor dat niemand ongewenst meekijkt met jouw webcam.

Bovenstaande opties tonen aan dat het voor de meeste mensen en zeker zakelijke gebruikers nog steeds de moeite loont om een klein beetje extra te investeren in hun veiligheid. Contacteer ons gerust voor meer informatie, prijzen en mogelijkheden.

Laat de wereld van je horen.

dagelijks nieuwe prospecten.
-
HOu de focus op je kernactiviteit.

Meer prospecten, meer Opportuniteiten, meer omzet.